Accucentrale BV is sinds december 2017 voortgekomen uit de Goudse Accu Centrale BV en is gevestigd in Gouda. Door een partnerschap met de Müllergroep uit Primstal Duitsland heeft Accucentrale BV een krachtige basis m.b.t. producten en prijzen voor een groot assortiment aan accu’s en accessoires. Het assortiment gaat van 1,2Ah speelgoedbatterij tot 1MWh+ opslagsystemen.

Accucentrale is de enige Nederlandse verdeler van het merk DETA. Een topmerk met een lange historie op het gebied van startbatterijen  voor auto, truck en bus en landbouw. Het DETA assortiment bestaat uit AGM, EFB, Auxilary, Senator 3, Power,  Endurance, EndurancePRO, HVR StrongPRO, PowerPRO (Agri) en StartPRO.

Daarnaast is Accucentrale BV distributeur van de gerenommeerde merken Optima, Trojan, Exide, Varta, Leoch, Fullriver en Sonnenschein.

Accucentrale in Gouda is volledig uitgerust als inbouwcenter. De auto wordt onder spanning gehouden zodat er geen gegevens uit b.v. de radio verloren gaan en ook de nieuwste start-stop systemen kunnen worden geprogrammeerd. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende typen accu’s, waaronder klassiek, Ca-Ca, EFB en AGM. De inbouwservice is er ook voor Truck & Bus. Accu’s worden kosteloos doorgemeten en kapotte accu’s verantwoord afgevoerd.

Een zeer belangrijk onderdeel in de visie van Accucentrale BV is de snelle logistiek. De producten worden met eigen vervoer in het algemeen nog op dezelfde dag gebracht. De chauffeurs zijn volwaardige medewerkers van de Accucentrale die u ook ter plekke met raad en daad bij kunnen staan en antwoord kunnen geven op alle vragen.

Scheepvaart is een belangrijk marktsegment voor Accucentrale BV. Bunkerstations worden beleverd met merkaccu’s van DETA en VARTA. Accucentrale onderscheidt zich hiermee van de “eigen merk” accu’s waarvan kwaliteit en prestaties vaak discutabel zijn. Daarnaast vervaardigt accucentrale custom accubanken van tractiecellen in houten boxen, wanneer een langere levensduur een vereiste is.

Battery Power Storage BV verzorgt voor Accucentrale BV de technische ondersteuning op het gebied van toepassing, technologie en laboratoriumwerkzaamheden. De kwaliteit van de eigen producten wordt constant gemonitord maar ook die van de concurrentie. Ook Failure Mode Analyses kunnen worden uitgevoerd.